Koroška ulica 16
SI-4280 Kranjska Gora
00386 31 434 209

info@apartma-tinkara.si

pasica 1 pasica 2 pasica 3 pasica 4 pasica 5 pasica 6
Kranjska Gora

Kranjska Gora (2)

Petek, 30 Januar 2015 21:16

O Kranjski Gori

Napisal
Kranjska Gora je pomembno turistično in zimskošportno središče v zgornjem delu Savske doline ob izlivu Pišnice v Savo Dolinko. Okrog starega vaškega jedra je zgrajen nov, večinoma turistični del naselja s hoteli, počitniškimi stanovanji in hišami, rekreacijskimi objekti, trgovinami in žičnicami, ter smučarskimi progami in omrežjem kolesarskih in peš poti. Vse to daje Kranjski Gori z bližnjimi naselji  Gozd Martuljek, Mojstrana, Podkoren in Rateče podobo enotnega zgornjesavskega turističnega območja, pomembnega tako v letnem, kot tudi zimskem turizmu. Kranjska Gora je prizorišče pomembnih mednarodnih smučarskih tekmovanj v alpskem smučanju na Vitrancu in smučarskih skokih v Planici.
Nedelja, 18 Januar 2015 22:21

Sankanje

Napisal
Sankanje

Kranjska Gora leži v severozahodnem delu Slovekrgora 2nije, v Zgornjesavski dolini, na nadmorski višini 806 metrov in ima približno 1500 prebivalcev. Je eno izmed znamenitih imen na turističnem zemljevidu Evrope. Svetovni pokal v alpskem smučanju in rekordi lovcev na daljave na planiški skakalnici so prve stvari, ki nam pridejo na misel ob omembi tega kraja. Seveda pa Kranjska Gora niso samo smučarski rekordi, ampak še veliko več; med drugim tudi okolju prijazna občina.

V Kranjski Gori lahko skozi celo leto najdemo veliko različne turistične ponudbe. Pozimi poleg alpskega smučanja in kopanja v bazenih, nudi še mnogo več, in sicer: tek na smučeh na urejenih smučarskih progah v Kranjski Gori ter v nekaj kilometrov oddaljenih Ratečah in v Planici, drsanje na urejenem drsališču pred hotelom Larix in včasih tudi na zaledenelem jezeru Jasna, vožnja s severnimi jeleni, kar je sigurno zanimivo doživetje, možnost učenja alpskega smučanja in bordanja s strokovnimi učitelji, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše, saj je na smučišču urejeno sankališče. Za tiste bolj adrenalinske navdušence pa je v zimskem času na smučišču urejen tudi snežni park tako za borderje kot za smučarje.
Turistična destinacija

V pomladni in jesenski sezoni, ko je v Kranjski Gori manj gostov, kot pozimi, se vedno bolj uveljavlja tudi kongresni turizem, za katerega je dovolj dobrih infrastrukturnih možnosti.

V poletni sezoni gostom nudimo predvsem čudovito in neokrnjeno naravo, v katero se zaljubiš na prvi pogled, pa naj bo poleti ali pozimi, veliko je sprehajalnih poti (ob jezeru Jasna, dolina reke Pišnice,…), še več možnosti za izlete v okoliške hribe, urejena je kolesarska steza, ki poteka od Jesenic pa vse do Trbiža v Italiji, na smučišču je urejen kolesarski park, kjer se odvija več tekmovanj svetovnega in evropskega ranga, na smučišču pa je tudi poletno sankališče.
Apartma Tinkaratinkara clip
Koroška ulica 16
4280 Kranjska Gora
031 434 209